İyi bir barista kullandığı kahve çekirdeğinin hangi bölgeden geldiğini, nasıl kavrulduğunu, nasıl demleneceğini çok iyi bilir. Espresso makinesi ve öğütücüsünün nasıl çalıştığını ve bakımının nasıl yapılması gerektiğine hakimdir. Bunlarla beraber barista tezgah arkasında kahve dışı içeceklerin ve atıştırmalıkların servisi ve sunumunda da uzman olmalıdır.
Günümüzde zincir kahve dükkanları ve butik kahvecilerin artması ile hepimiz barista kavramı ile daha çok karşılaşmaya başladık. Barista denince ilk aklımıza gelen şey muhtemelen görsel olarak güzel bir Latte olacaktır, ama yukarıda da özetlemeye çalıştığımız üzere barista güzel bir Latte’den çok daha fazlasını biliyor olmalıdır.
Gittiğiniz kafelerin kalitesini ve müşterisine verdiği önemi anlamak istiyorsanız baristasıyla ufak bir sohbet gerçekleştirmeniz yeterli olacaktır. Eğer barista kahve çekirdeğinin ne zaman/nasıl kavrulduğu, aromaları, Espresso makinesi dışında demlendiğinde nasıl tatlar vereceği ile ilgili bilgi verebiliyorsa o kafeye rahatça tekrar gidebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder